Luokkansa myydyin malli, Yamaha MT-07 kokee merkittäviä uudistuksia kaudelle 2021.

Julkaistu 4.11.2020

Yamaha MT-07 kokee runsaasti uudistuksia kaudelle 2021

Luokkansa myydyin malli, Yamaha MT-07 kokee merkittäviä uudistuksia kaudelle 2021. Vääntövoimaisena ja monipuolisena yleispyöränä tunnettu MT-07 päivittyy EU5-hyväksytyllä moottorilla, LED-valoilla ja -vilkuilla, uusilla jarruilla ja radikaalisti uudistetulla ulkonäöllä sekä hienosäädetyllä ajoasennolla.

Uusi EU5-hyväksytty, 690-kuutioinen, crossplane-moottori

Uudessa, kaksisylinterisessä, 690-kuutioisessa, CP2-moottorissa on uudenmallinen ilmanotto, optimoidut polttoaineen suihkutuksen asetukset, uusi ECU ja uudenmallinen kaksi-yhteen -pakoputkisto.  Näillä muutoksilla on saavutettu lineaarisempi kaasuvaste ja käyntituntuma ja silti säilytetty moottorin luonteenomainen suorituskyky.

Jo ennestään vääntävänä tunnetun MT-07:n moottori tuottaa entistä tasaisemman vääntömomentin ja ripeän kiihtyvyyden sekä erinomaisen huippunopeuden. Suurin vääntömomentti, 67,0 Nm, saavutetaan jo 6 500 r/min käyntinopeudella ja suurin teho, 73,4 hv/54 kW vastaavasti 9 000 r/min kohdalla. MT-07 on saatavilla myös A2-ajokortille soveltuvana 35kW-versiona. Molemmat versiot (35 kW/55 kW) ovat muunnettavissa teholuokasta toiseen ja takaisin.

Uudessa moottorissa on näyttävät Crystal Graphite -väriset moottorin kopat, uudenmallinen hopeanvärinen pakoputkisto, lämpösuojat ja äänenvaimennin.

Crossplane-moottorin 270 asteen kampiakseli ja sen epäkeskeinen sytytysjärjestys tuottaa kattavan vääntöalueen sekä tunnusomaisen kumean käyntiäänen. 2021 MT-07:n moottorin lineaarisempi vääntömomentti takaa erinomaisen tuntuman ja kaasuvasteen koko käyntialueella parantaen ajotuntumaa.

Hyper Naked -ulkonäkö

2021 MT-07:n muotoilu perustuu MT-malliston jatkuvaan kehitykseen ja Dark Side of Japan -filosofiaan. Uuden MT-07:n ilmeen perustekijä on kompakti ja minimalistinen LED-ajovalo ja parkkivalot, joiden heijastama Y-kuvio symboloi uuden sukupolven MT-malliston imagoa. 

Uudenmallisen, 14 litran polttoainesäiliön suojuksen kulmikkaat ilmanottoaukot ohjaavat ilmaa moottorille ja terävöittävät uuden MT-07:n dynaamista ilmettä sekä korostavat sen tyylipuhdasta Hyper Naked -tyyliä. Kuljettajan polvien kohdalla olevat 3D-muotoillut kuviot tehostavat ajonhallintaa ja korostavat uuden MT-07:n sporttisuutta.

Rungon takaosan kulmikkaat, siipimäiset sivuosat korostavat modernia muotoilua. Ylhäältä katsottuna ulospäin ulkonevat ilmanottokanavat ja kapea istuin muodostavat tyylikkään kontrastin. Kokonaisuutena uuden MT-07:n muotoilu kertoo selvästi, että kuljettajalla on tilaa liikkua istuimella ja nauttia pyörän ketteristä ajo-ominaisuuksista. 

Uudet mustat jarru- ja kytkinkahvat sekä hallintalaitteiden johtojen ja vaijereiden uusi reititys korostavat yksityiskohtien viimeistelyä. 2021 MT-07:n viimeistelyn kruunaavat uutta MT-tyyliä edustavat värit ja grafiikat. Värivaihtoehdot ovat Storm Fluo, Icon Blue ja Tech Black.

Uusi LCD-mittaristo - kevyempi ja helppolukuisempi

2021 MT-07:ssa on korkealaatuinen, mustapohjainen LCD-mittaristo. Sen kompakti monitoiminäyttö näyttää selkeästi kellon, vaihteen, matkamittarit ja kierroslukumittarin. Näytön värien avulla on selkeytetty eri toimintojen havaittavuutta ja ohjaustangossa olevan uudenlaisen valintakytkimen avulla kuljettaja voi entistä helpommin hallita mittariston toimintoja.

Parempi ajoasento ja hallittavuus

Uudistettu etujarru on yksi uuden MT-07:n merkittävimmistä teknisistä päivityksistä. Etujarrulevyn koko on nyt 298 mm (2020: 282 mm). Tämä tuottaa paremman jarrutehon ja -tuntuman sekä samalla jarruvoiman hallittavuuden. Isommat etujarrut yhdessä takapyörän 245 mm levyjarrun ja uusien Michelin-renkaiden kanssa varmistavat tehokkaamman jarrutuksen myös sadekelillä. 

MT-07 on tunnettu hyvinkin erikokoisille kuljettajille sopivana moottoripyöränä. Yksi vaikuttava tekijä tässä on sen luontevan pysty ja ergonomisesti rento ajoasento. Uuden sukupolven MT-07:n ajoasentoa on hienosäädetty koeajajien antamien palautteiden perusteella, joten se on entistä mukavampi kaikenkokoisille kuljettajille. 

Uuden MT-07:n vahvistettu alumiininen ohjaustanko on 32 mm aiempaa leveämpi. Sen ansiosta ajotuntuma on herkempi ja ohjattavuus etenkin hitailla nopeuksilla entistä parempi. 2021 MT-07 painaa täydellä tankilla vain 184 kg, mikä korostaa entisestään helppoa käsiteltävyyttä.

Yamahan alkuperäiset lisävarusteet ja MT-asusteet

Uuteen MT-07:ään on tarjolla laaja valikoima sitä varten suunniteltuja, alkuperäisiä Yamaha-lisätarvikkeita ja -varusteita. Niiden avulla uuden MT-07:n omistajat voivat ehostaa oman pyörän ulkonäköä ja tehostaa sen toimivuutta. Jatkuvasti kehittyvä valikoima sisältää suorituskykyä, suojausta ja käyttömukavuutta parantavia sekä pyörän ulkonäköä terävöittäviä lisätarvikkeita ja -varusteita. 

MyGarage

Ennen uuden MT-07:n ostamista jokainen asiakas voi rakentaa ihanteellisen pyöränsä Yamahan MyGarage -sovelluksella. Sovelluksen avulla käyttäjät voivat virtuaalisesti lisätä ja poistaa Yamaha-lisävarusteita sekä tarkastella lopputulosta jokaisesta kulmasta. Kun sopivat tarvikkeet on valittu, voi unelmien MT-07:n lähettää suoraan jälleenmyyjälle, joka laskee pyörälle tarjouksen ja tarvittaessa myös tilaa ja asentaa alkuperäiset Yamaha-lisävarusteet uuteen MT-07-pyörään.