Yamarinin kauden 2023 uutuus on moderni ja tyylikäs kuuden metrin kokoluokan bowrider.

Julkaistu 28.1.2023

Yamarinilta uusi bowrider - 59BR-

”Suosittuun alle kuuden metrin kokoluokkaan sijoittuva uusi Yamarin tarjoaa väljät tilat viihtymiseen vesillä. Veneessä on seurusteluun sopiva mukava istuinryhmä, helppo reitti veteen laajoilta uimatasoilta ja kätevä aurinkopeti”, Yamarinin markkinointipäällikkö Johan Finnberg luettelee. 

Rungon suunnittelussa on Yamarinin tapaan painotettu hyvää ajettavuutta. Leveän rungon ansiosta vene on erittäin vakaa. Suurin saatavilla oleva moottori on Yamaha F115, jolla huippunopeus nousee noin 37 solmuun. Matkanopeuksilla elektronisella polttoaineen ruiskutuksella varustetun moottorin ja Yamahan moottoreille sovitetun rungon yhdistelmä merkitsee kuitenkin taloudellisia ajokilometrejä. Taloudellisin nopeusalue on Yamaha F115LB -moottorilla 19–24 solmua, jolloin kulutus jää 0,7 litraan meripeninkulmalla.  

Vakiovarusteisiin kuuluva Yamarin Q -älynäyttö elektronisine Navionics-karttoineen helpottaa veneilyä. Sama laite mahdollistaa myös radion käytön sekä musiikin striimaamisen omalta älylaitteelta. Lisävarusteena on saatavana mm. kalakaiku ja tavallinen kaikuluotain sekä kaukosäädin, joka helpottaa näytön toimintojen käyttöä ja mahdollistaa vaikka äänenvoimakkuuden säädön sohvalla istuessa. 

Älynäytön vakio-ominaisuuksiin kuuluu Q Guard -varkaudenestohälytys, jonka avulla veneen omistaja pysyy ajan tasalla veneensä sijainnista, olipa hän itse missä tahansa. Tehdasasenteinen lisävarustesarja laajentaa Q Guardin toimintoja akun varaustilan, pilssin ja moottorin valvontaan. 

Suojaisa matkustamo ja helpot kulkureitit

Tuulilasi ulottuu pitkälle sivuille ja sen korkeus on optimoitu virtauslaskelmien avulla, mikä lisää matkustusmukavuutta ja suojaa myös takapenkillä istuva viimalta ja roiskeilta. Mustat tuulilasin kehykset korostavat veneen näyttävää ilmettä ja linjakkuutta. 

Koko lattiatason ja kaikki kulkureitit peittää vakiovarustukseen kuuluva tyylikäs, märkänäkin hyvin pitävä softdeck-pinnoite. Sateisella säällä tai paahtavalla helteellä korkea kuomu suojaa koko matkustamon, ja pelkän kuomun etuosan ollessa nostettuna ohjaamo on suojassa sateelta. Takakannella voi silti liikkua esteettä esimerkiksi rantautumisen aikana. 

Takana matkustamon keskipiste on väljä sohva, jonka voi avata käden käänteessä lokoisaksi aurinkopediksi. Kääntyvät kuljettajan ja apukuljettajan penkit muodostavat veneen takaosasta seurusteluryhmän, jossa viihtyy rannalla tai satamassa pidempäänkin. Sohvan eteen voi sijoittaa säädettävän pöydän. Myös Yamarin 59 BR:n keulassa on mukava ja väljä oleskelutila, jossa on miellyttävä matkustaa hyvällä säällä.  

Olennainen osa veneen käytettävyyttä ja turvallisuutta ovat selkeät kulkureitit sekä keulassa että perässä. Edessä liikkumista helpottavat keulan molemmin puolin sijoitetut tukevat kaiteet ja leveä askelma, josta on helppo astua veneen kyytiin sekä laiturilta että rannalta. Askelman alla on kiinnitystarvikkeille hyvä säilytystila, josta keulaköydet saa napattua käyttöön avaamatta kantta.  

Takakannen leveät tasot molemmin puolin moottoria palvelevat sekä mukavina uimatasoina, kulkureitteinä laiturilta että esimerkiksi heittokalastajan käytännöllisinä heittopaikkoina. Tukea saa lisävarusteena myytävästä vesihiihto- ja varustekaaresta, joka ulottuu moottorin edestä molemmille puolille lähelle uimatason takareunaa. Silloin kun vene on kiinnitetty laituriin kyljittäin, helpottavat liikkumista tuulilasin eteen sijoitetut käytännölliset askelmat.  

Uimatason alla vasemmalla puolella on paikka köysille ja ankkurille. Styyrpuurin puolella polttoaineen täyttöhela ja polttoaineensuodatin löytyvät kannen alta. 

Runsaat säilytystilat edessä ja takana

Säilytystilaa löytyy edestä ja takaa

Käytännöllistä, väljää säilytystilaa löytyy sekä takapenkin ja keulan istuimen alta että pulpettien sisältä. Säilytystilojen käyttöä helpottavat luukkuja keventävät kaasujouset. Kuljettajan pulpetin päällä on mukiteline ja jalkatilan vieressä lokero pikkutavaroita varten. Apukuljettajan paikalla puolestaan kahva muodostaa kätevästi telineen kahdelle juomapullolle tai mukille. Omille älylaitteille saa virtaa sekä kuljettajan pulpetista että kätevästi kartturin hanskalokeron sisältä, minne puhelimen tai tabletin voi jättää suojaan latautumaan. 

Yamarin 59 BR:n vakiovarusteisiin kuuluvat mm. istuintyynyt, Yamarin Q -älynäyttö, Navionics-merikartat, hydrauliohjaus, lattioiden softdeck-pinnoitteet sekä Yamaha Y-COP -ajonestolaite. Lisävarusteena on saatavilla mm. trimmitasot, satamapeite, kaikuluotain, Fishfinder-kalakaiku ja Q Guard -vahtipalvelu. 

Tehdasasenteisia valmiita lisävarustepaketteja on saatavilla kaksi. Comfort Edition sisältää peräkuomun ja kuljettajan tuulilasinpyyhkimen. Premium Edition -pakettiin kuuluu peräkuomu, tuulilasinpyyhkijät vasemmalle ja oikealle, pöytä, vesihiihtokaari sekä kaiuttimet ja vahvistimen sisältävä Entertainment-paketti. 

tutustu lisää: Yamarin 59BR